Rritja ekonomike per 2016-en 3.4%

0
80

Reformat e marra nga qeveria shqiptare po japin efektet e para ne ekonomine e vendit. Ministria e Financave parashikon qe rritja ekonomike per vitin 2016-te te jete rreth 3.4perqind. Ne nje deklarate per mediat, ministri i Financave, Arben Ahmetaj se ekonomia ka hedhur pas krahëve krizën dhe është futur në një trend rritës.

Ne analizen e punes gjashte mujore Ahmetaj tha se vetem dy prej sektoreve te ekonomise nuk kane njohur rritje, industria nxjerrese dhe bujqesia.