Sunday, February 25, 2024
HomesocialeSterilizimi I qeneve te rruges

Sterilizimi I qeneve te rruges

-

Janë rreth 300 qenë në kushte rruge që do sterilizohen gjatë këtyre tre ditëve, kjo falë bashkëpunimit disa vjecar të organizatës botërore World Vet dhe Animal Need’s me në Shkodër në bashkëpunim edhe me Drejtorinë e Bujqësisë Shkodër…..

Janë mesatarisht 50 qenë në ditë të cilët po sterizohen, sipas Oli Pero drejtuesja e strehes se qeneve të rrugës ajo shprehet se ka rreth 1000 qen rruge që ndodhen në shkodër….
Kryeveterinerja e ardhur nga Amerika Vini Krogman shprehet se është shumë interesant fakti që ne jemi në Shqipëri për të ndihmuar dhe është një kënaqësi e vecantë….

“ Është një rast I mirë që vijm këtu në Shkodër për të bërë sterizimin e kafshëve por ajo që është shqetësuese është numri I madh I kafshëve që jetojnë në gjëndje rruge dhe kjo ndikon shumë në aspektin negative si për kafshët ashtu edhe për njerëzit. Prandaj duhet që të veprohet në këtë mënyrë përmes sterizimit.”…

Janë 30persona nga Shkodra dhe nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës të cilët cdo vit marrin pjesë në këtë aksion të sterizimit falas të qenëve në gjendje rruge.

Related articles

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
3,912FollowersFollow
3,572SubscribersSubscribe
spot_img

Latest posts