Saturday, March 2, 2024
HomeKulturë“Rrënjët islamike të Evropës”

“Rrënjët islamike të Evropës”

-

Libri Rrënjët islamike të Evropës”, i autorit Massimo Jevolella dhe i përkthyer nga studiuesi Zija Vukaj u prezantua përpara një auditori të përzgjedhur nga myftinia e Shkodres. Duke folur për këtë botim, Vukaj theksoi se libri është rezultat i një pune konkrete të një islamisti të njohur italian, që me kurajo dhe argumente shkencore ka thënë disa të vërteta historike mbi lidhjen e Islamit me Evropën.

Flitet për kulturën dhe jo për njerëzit shton Vukaj, në përgjigje të pyetjes nëse islami i ka rrënjët në Europa apo është i importuar.

Autori Massimo Jevolella i është kushtuar prej tre dekadash studimit të fesë islame, Kur’anit dhe mistikës.

Related articles

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
3,912FollowersFollow
3,572SubscribersSubscribe
spot_img

Latest posts