Friday, December 8, 2023
HomeAktualitetInvestimet në HEC-et e Drinit

Investimet në HEC-et e Drinit

-

Ministri I Energjetikës Damian Gjiknuri ka inspektuar investimet ne hidrocentralin e Vau – Dejesit. Ai pa nga afer punimet e bera per rritjen e sigurisë se digave por edhe për rritjen e eficencës së prodhimit të energjisë elektrike. Në fjalën e tij Gjiknuri u shpreh se mirëmenaxhimi I sistemit energjetik sjell edhe investimet në këtë sector, ku tashmë kemi një situatë shumë të mirë të prodhimit të energjisë

Gjiknuri shtoi se sa I përket nivelit të ujërave në kaskadë nuk ka rrezik për shkarkime dhe se cdo gjë varët nga mirëmenaxhimi dhe rritja e prodhimit

Në tre Hidrocentralët e Kaskadës së Drinit, Korporata elektro energjetike Shqiptarë ka investuar një shumë prej 9.5 miliard lekë prej te cilave 1.9 miliard kane shkuar per hidrocentralin e Vau – Dejesit.

Related articles

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
3,912FollowersFollow
3,572SubscribersSubscribe
spot_img

Latest posts