Wednesday, July 17, 2024
HomeAktualitetReagim i koordinuar ndaj dhunes

Reagim i koordinuar ndaj dhunes

-

Reagimi ndaj rasteve te dhunes me baze gjinore apo dhunes ne familje, do te jete i koordinuar. Bashkia Shkoder beson ta realizoje ketë duke bashkëpunuar me shoqaten “Gruaja tek Gruaj” dhe gjithe aktoret social e shtetëror. Sipas drejtuesve te Bashkise, eshte arritur te funksionojne strehezat për grate e dhunuara dhe shume shpejt do te ketë edhe disa qendra komunitare. Por kryetarja Voltana Ademi shfaqi shqetësimin se ndersa gjate këtij viti janë denoncuar 47 raste te dhunes ndaj gruas apo ne familje dhe janë bere ndërhyrjet e nevojshme, verehet se ka shume vonesa nga gjykata ne marrjen e vendimeve:

Projekti për reagimin e koordinuar ndaj dhunes me baze gjinore dhe bashkërendimi i punes, behet i nevojshem edhe për faktin se territori i Bashkise Shkoder eshte rritur 80 here:

Me moton “une zgjedhje te jetoi pa dhune” , kërkohet angazhimi i gjithe institucioneve dhe i opinionit te gjere publik, qe te gjitha llojet e dhunes ti minimizohen dhe te forcohet harmoni a mirëkuptimi.

Related articles

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
3,912FollowersFollow
3,572SubscribersSubscribe
spot_img

Latest posts