Saturday, April 20, 2024
HomeAktualitetAministine e rrezikon vonesa e avokateve

Aministine e rrezikon vonesa e avokateve

-

Edhe pse perfitojne nga amnistia, vonesa e avokateve për tu paraqitur ne afat ne gjykaten e apelit Shkoder, ka rrezikuar disa te pandehur qe ta humbin ketë te drejte. Fjala eshte për ato ankime qe janë bere nga te pandehurit dhe jo nga prokuroria, për veprat penale qe parashikohen nga ligji për tu denuar deri ne dy vite burgim   apo me kusht ose gjobe. Keto falen nga amnistia, por me kushtin qe deri ne oren 16.00 te dites se shtune, avokatet duhej te ishin paraqitur ne Gjykaten e Apelit për te tërhequr ankimimet, ne te kunderten nuk perfitojne. Kryetari i Gjykates se Apelit Shkoder, Fuat Vjerdha, tha se pavaresisht se dite pushimi, nje grup gjyqtaresh janë ne pune vetem qe te mund ti realizojne ne kohe keto procedura, po dhomat e avokatise janë te vonuara, megjithëse qe diten e premte i kishte njoftuar për tu paraqitur ne gjykate:

(sinkron – Fuat Vjerdha/ Kryetar i Gjykates se Apelit Shkoder

Vjerdha tha se gjate dy diteve janë evidentuar rreth 20 çështje, qe perfitojne nga amnistia, dhe gjithçka ka qene ne doren e avokateve  qe te paraqiten ne afat për tereheqjen e animimeve te  vendimeve te gjykates se shkalles se pare:

(sinkron – Fuat Vjerdha/ Kryetar i Gjykates se Apelit Shkoder

Po cilat vepra penale nuk perfitojne nga amnistia ?

(sinkron – Fuat Vjerdha/ Kryetar i Gjykates se Apelit Shkoder

Aministia u miratua 3 dite me pare nga Kuvendi i Shqiperise.

Related articles

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
3,912FollowersFollow
3,572SubscribersSubscribe
spot_img

Latest posts