Thursday, November 30, 2023
HomeAktualitetGjyqtaret e Apelit nuk i Shqetëson Vetingu !

Gjyqtaret e Apelit nuk i Shqetëson Vetingu !

-

Vetingu, ose kontrolli i detajuar i figurës se gjyqtarit dhe prokurorit, është cilësuar si ligji me i rendesishem i Reformës ne Drejtësinë Shqiptare. Ka qene ligji me i debatuar i kësaj reforme, por përfundimisht u Konfirmua nga Gjykata Kushtetuese pas opinionit pozitiv te Komisionit te Venecias. Janë jo te paket gjyqtaret dhe prokuroret qe do te preken nga ky ligje, ndërkohë qe gjyqtaret e Gjykatës se Apelit Shkodër nuk ndihen te shqetësuar. Kryetari i kësaj Gjykate, Fuat Vjerdha, beson se gjyqtaret e saj do te dalin  nga ky kontroll me te besuarit ne sistemin e drejtësisë ne Shqipëri:

Vjerdha thekson se i njeh mire koleget e tij pranë kësaj gjykate, ndaj nuk dyshon se ndonjëri mund te përjashtohet nga sistemi i drejtësisë:

Ndërsa i pyetur se si kane rezultuar kontrollet e bëra deri tani nga Këshilli i Larte i Drejtësisë për gjyqtaret, Vjerdha u përgjigj:

Gjykata e Apelit Shkodër ka 10 gjyqtare. Ajo mbulon gjithë bashkitë zonës veriperëndimore dhe verilindore te Shqipërisë, duke filluar nga Shkodra.

Related articles

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
3,912FollowersFollow
3,572SubscribersSubscribe
spot_img

Latest posts