Rriten pagat per administraten

0
106

Në fillim të këtij muaji qeveria miratoi VKM-në që i hapi rrugë rritjes së pagave në administratën publike. Numri një i financave Arben Ahmetaj zgjodhi 8 Marsin të ndajë këtë dhuratë për gratë dhe burrat, duke permendur disa prej sektorëve që përfitojnë, sipas përqindjeve që ishin përcaktuar që në hartimin e buxhetit 2017, vitin e kaluar.

Përfituesit më të mëdhenj janë punonjësit e sektorit te arsimit.

Sektori shëndetësor do të përfitojë gjithashtu një pagë më të lartë, njësoj si diplomatët dhe administrata e njësive vendore.

Ministri i Financave theksoi se këto rritje rrogash, bashkë me ato të pensioneve, janë rezultat i reformave të vështira të ndërmarra nga qeveria.