Financime grand për fermeret

0
89

Nga 400 mije deri ne 3.5 milione leke fermeret dhe nga 700 mije deri ne 10 milione leke agrobiznesi, kane mundesi te perfitojne grand nga projekti “SARED” me bashkëfinancim 30 – 35 %. Kjo iu prezantua fermereve te Bashkise Shkoder dhe iu be thirrje te aplikojne pasi ne nje afat dymujor behet e mundur te fillojne investimin, ne tre drejtime.

Perveç ndihmes qe jep zyra perkatese ne Drejtorise Rajonale te Bujqesise Shkoder, eshte edhe drejtoria e bujqesise prane Bashkise qe u ofron fermereve asistence teknike për aplikim si dhe lehtësimin e zgjidhjes se problemeve te pronesise.

Projekti “Sared” eshte bashkëpunimi i Qeverise me Gjermanine dhe Danimarken, qe siguron për fermeret shqiptar 6.5 milione EURO. Ne Qarkun e Shkodres deri tani nga ky projekt kane përfituar 47 fermere.