Prill, Edicioni 16-te i Çmimit “ Pjeter Gaci “

0
146

Brenda pak diteve ne Teatrin “ Migjeni “, starton “ Çmimi “ Pjeter Gaci “, edicioni 16-te,  organizuar nga Qendra Kulturore me te njejtin emer. Ky aktivitet, qe zhvillohet qe nga viti 2001, eshte nje konkurs i interpretuesve te muzikes klasike, dhe ka si synim evidentimin  dhe nxitjen e talenteve te reja, duke i krijuar mundesi qe te pasurojne proçesin formues artistik te tyre. Sipas Pergjegjesi artistik te Qendres Kulturore “ Pjeter Gaci “, Bardhyl Hysa, edicioni i ketij viti vjen me mjaft risi te reja.

Çmimi “ Pjeter Gaci”, ka nje shtrirje gjeografike te gjere pjesmarresish qe vijne nga Shqiperia, Rajoni dhe Evropa. Ne kete event, do te kete edhe mjaft surpriza te tjera, qe nga anetaret e jurise e cila perbehet nga personalitete te njohura te ardhur nga Shqiperia, Prishtina, Bullgaria, etj. Pra, thekson Hysa “ do te jete nje manifestim kulturor tradicional “, qe Shkodra e organizon vazhdimisht.