Grate kerkojne me shume hapesira

0
84

Përfshirja e grave në vendimmarrje ishte në qënder të një takimi të organizuar në Lezhë. Gratë duhet të përbëjnë 50% të parlamentit dhe të institucioneve shteterore me qellim që zëri i tyre të degjohet dhe të jetë i barabartë u shpreh Drejtoresha e Rezulutes 1325 për Shqiperine, Bajana Qeveli. Ajo tha se qytetaret duhet të ndergjegjsohen dhe në zgjedhjet e ardhshme të ketë më shumë gra në parlament, pasi në këte menyrë sipas saj edhe vendimmarrja do të jetë më korrekte.

Gratë dhe burrat duhet të jenë të barabartë në të gjitha hallkat e vendimmarrjes u shpreh Qeveli pasi ko është një e drejt natyrore.
Ky takim kishtë si synim sensibilizimin edhe të vetë grave që të përfshihen me shumë në jetën politike dhe sociale.