Friday, June 21, 2024
HomeAktualitetKontrata për tregtimin e aromatikeve- mjekesore

Kontrata për tregtimin e aromatikeve- mjekesore

-

Ne ndryshim nga vitet e tjera, ketë vere fermeret e bimeve aromatike mjekesore ne Malesi te Madhe kane nënshkruar kontrata me tregtaret për shitjen e prodhimit. Kjo sidomos për bimen helikrisum, e cila ka 3 vjet qe mbillet dhe kërkohet mjaft nga tregu i huaj, sepse prodhohet dodorandi i cilesise me te mire qe njihet deri sot.

Sherbela,lavanta,razmorina, timusi, rigoni e tjere, janë bimet kryesore aromatike – mjekesore qe kultivohen ne ketë zone, por shtimi helikrisum rrite te ardhurat për fermeret, pasi shitet me 150 leke nje kilogram dhe u pershtatet kushteve klimatike – tokesore.

Aktualisht eshte duke u aplikuar nga fermeret për subvencione. Agim Rama kujton se bashkimi i tyre, favorizon përfitimin e financimeve nga shteti.

Ne Malesi te Madhe mbidhen 4000 hektare me bime aromatike – mjekesore, ndersa mundesite janë për 8000 hektare qe parashikohet për 4 vitet e ardhshme.

Related articles

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
3,912FollowersFollow
3,572SubscribersSubscribe
spot_img

Latest posts