Sunday, May 19, 2024
HomeAktualitetBiodiversiteti ne rrezik serioz

Biodiversiteti ne rrezik serioz

-

Biodiversiteti sot eshte i kercenuar nga shume faktor te ndryshem si urbanizimi, transformimi i habitateve natyrore, gjuetia, erozioni bregdetar etj. Aktualisht ne Qarkun e Shkodres situata paraqitet me mjaft probleme si kenetizimi i liqenit, derdhja e ujerave te zeza, depozitimi i mbetjeve ne brigje, prerje pyjesh, flora dhe fauna kercenohen, pasi kane ngelur pak territore te paprekura nga dora e njeriut, mungesa e hapsira  te gjelberta urbane, etj.

Mbrojta e ekosistemit dhe permiresimi i politikave mjedisore, ndihmon ne zhvillimin cilesor te ketij sektori te rendesishem, thekson Dibra.

Biodiversiteti duke qene nje vlere per zhvillimin ekonomik dhe social, kerkohet me shume angazhim nga ana e komunitetit dhe aktoreve lokale, per perdorimin e qendrueshem te tij. Zhvillimi ekoturizmit, agrobiznesit, bujqesise ne teresi, shihen si premise afatgjata dhe te qendrueshme te biodiversitetit dhe ekosistemit ne pergjithesi.

Related articles

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
3,912FollowersFollow
3,572SubscribersSubscribe
spot_img

Latest posts