Saturday, May 18, 2024
HomeAktualitetVonesat ne gjykimin e çështjeve civile

Vonesat ne gjykimin e çështjeve civile

-

Gjykimi i çështjeve civile ne Gjykatën e Apelit ka raste qe shkon deri ne një vit e gjysme, nga data e regjistrimit.

Ligjërisht nuk ka qene e sanksionuar e drejta e përshpejtimit te gjykimit te çështjeve. Ne këto kushte, është ndjekur praktika e Gjykatës se larte sidomos për rastet qe kane te bëjnë me marrëdhëniet ne pune, zgjedhje te martesave, dhe pensionet.

Duke filluar nga muaj tetor, hynë ne fuqi ligji qe i jep te drejtën gjyqtarit për te përshpejtuar gjykimin e çështjeve civile.

Por volumi ne rritje i çështjeve dhe kërkesat e  Reformës se Re ne Drejtësi, me qëllimin kryesor shërbimin cilësor ndaj qytetareve, bëjnë te domosdoshme edhe rritjen e numrit te gjyqtareve.

 

https://youtu.be/IgF0iA1-Hn0

Related articles

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
3,912FollowersFollow
3,572SubscribersSubscribe
spot_img

Latest posts