Friday, March 31, 2023
HomeAktualitetNga Shkodra per votime ne Fushe Kruje !

Nga Shkodra per votime ne Fushe Kruje !

-

E gezojne te drejten e votes si çdo shtetas shqiptar, por e kane te veshtire ne mos te pamundur ta ushtrojne ketë te drejte. Se paku 400 familje te komunitetit rom, megjithëse prej 20 vitesh ne Shkoder, figurojne te regjistruara ne Fushe – Kruje. Te dielen me 25 qershor, nese nuk kthehen ne vendbanimin e tyre, s’mund te votojne. Nga Bashkia Shkoder dhe organizmat e tjera deri ne Drejtorine e Pergjithshme te Gjendjes Civile dhe Ministrine e Mireqenies Siciale, nuk eshte interesuar njeri për regjistrimin e tyre.

Ata e kane te pamundur qe te udhetojne te dielen për ne Fushe Kruje, për te votuar. Pohojne se nese do te ishin te regjistruar ne Shkoder, do te merrnin pjese ne votime:

Sipas kodit zgjedhor, pas shpalljes se listave te zgjedhesve, nuk mund te nderrohen vendbanimi dhe qendra e votimit e përcaktuar ne liste. Ne rastin konkret, romet eshte dashur ti regjistrojne për te votuar ne Shkoder para përgatitjes dhe shpalljes se listave, gje qe nuk eshte bere. Ne keto kushte u mbetet kthimi ne Fushe Kruje për te votuar, por qe veshtire ta marri ketë mundim ndonjëri prej tyre.

Related articles

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
3,756FollowersFollow
3,572SubscribersSubscribe
spot_img

Latest posts