Saturday, March 25, 2023
HomeAktualitetISHP ne gadishmeri për zjarret

ISHP ne gadishmeri për zjarret

-

Perveç njesive vendore, edhe Inspektoriati Shtetëror i Pyjeve, ka pergjegjesi te drejpedrejte për tu angazhuar ne mbrojtjen e pyjeve nga zjarret. Drejtori i ketij institucioni për Qarkun e Shkodres, Mark Ndou, thote se 15 inspektore për pyjet e Shkodres, Pukes dhe Malësisë se Madhe e Vau Dejes, janë çdo dite ne terren sidomos tani kur temperaturat po njohin rritje te panderprere:

Ndou tha se gjithçka koordinohet me vrojtuesit qe kane caktuar bashkite  njesite vendore ku sigurohet informacion ne çdo moment nga e gjithe sipërfaqja prej 95 mije hektar pyje qe ka Qarku i Shkodres. Por ne veçanti kujdes duhet treguar me zonen e mbrojtur te Velipojes:

Ne ketë situate ku temperaturat do te vazhdojne te rriten , Ndou e ka nje thirrje edhe për banoret ne zonat me pyje:

Perveç zonave te mbrojtura, masat parandaluese te zjarreve janë përqendruar ne sipërfaqet me pisha, posi ato janë mjaft te ndjeshme ndaj temperaturave te larta gjate veres.

Related articles

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
3,752FollowersFollow
3,572SubscribersSubscribe
spot_img

Latest posts