Monday, March 27, 2023
HomeUncategorizedSA LARG NË GALAKTIKË KANË SHKUAR VALËT E RADIOS TË TRANSMETUARA NGA...

SA LARG NË GALAKTIKË KANË SHKUAR VALËT E RADIOS TË TRANSMETUARA NGA NJERIU?

-

Për 100 vitet e fundit njerëzit kanë transmetuar në hapësirë valë radioje.

 Kjo do të thotë se ekziston një fluskë gjithnjë e në zgjerim që njofton për praninë e njerëzimit, për këdo që e dëgjon në Rrugën e Qumështit.

Kjo flluskë është astronomikisht e madhe, dhe aktualisht përfshin rreth 200 vite dritë. Por sa e madhe është në të vërtetë kjo hapësirë krahasuar me galaktikën në të cilën jetojmë?

Për t’iu përgjigjur kësaj pyetjeje, SETI ka përgatitur këtë diagramë, dhe nuk është katrori i zi, por pika e vogël blu në qendër të saj.

e8963391e3357c0bfdc1df7b8d9a9e4a_L

Related articles

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
3,752FollowersFollow
3,572SubscribersSubscribe
spot_img

Latest posts