Sunday, February 25, 2024
HomePolitikëKuvendi diskuton sot Aktin Normativ për buxhetin e vitit 2017

Kuvendi diskuton sot Aktin Normativ për buxhetin e vitit 2017

-

Po kështu maxhoranca dhe opozita pritet të hedhin sot hapin e parë pë reformën zgjedhore.
Konferenca e Kryetarëve dha dakordësinë për të mratuar komisionin e posaçëm të Reformës Zgjedhore, nga ku pritet të miratohen ndryshime të thella në Kodin Zgjedhor dhe ndoshta edhe në sistemin zgjedhor.

 Ndër ndryshimet e tjera janë edhe disa rialokime për investimet publike, ndërkohë që është parashikuar reduktimi i shpenzimeve të interesave me 4.1 miliardë lekë, si rezultat i menaxhimit efektiv të borxhit publik.

Nëpërmjet këtij Aktit Normativ është shtuar fondi rezervë i Këshillit të Ministrave me 1,2 miliarde lekë dhe parashikohet të përdoret vetëm për emergjencat që lidhen me faktorë natyrorë.

Pika të tjera të rendit të ditës janë edhe ratifikimi i tre marrëveshjeve për bashkëpunim. Konkretisht ratifikimi i marrëveshjes me Mbretërinë e Bashkuar të Britanisë së Madhe e Irlandës së Veriut, që plotëson Konventën Evropiane për Ekstradimin, të vitit 1957, ratifikimi i marrëveshjes me Gjermaninë për bashkëpunimin financiar 2016, për projektin “Programi për rinovimin e konvikteve në kampusin universitar të Tiranës sipas parimit të efiçencës energjetike, faza II”, si dhe ratifikimi i marrëveshjes me Suedinë për programin “Forcimi i Policimit të Komunitetit në Shqipëri” (2017-2020).

(m.k/BalkanWeb)

Related articles

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
3,912FollowersFollow
3,572SubscribersSubscribe
spot_img

Latest posts