Wednesday, February 21, 2024
HomeAktualitetShkodër - Sattler: Prioritet detyrat e shtëpisë, 4 vitët e ardhshme me...

Shkodër – Sattler: Prioritet detyrat e shtëpisë, 4 vitët e ardhshme me rëndësi për Shqipërinë

-

4 vitet e ardhshme i ka cilësuar vendimtare për vendin tonë, prandaj primare është kryerja e detyrave të shtëpisë. Me këtë mesazh e nisi vizitën e tij në pikën turistike të Razmës, ambasadori i Austrisë Johann Sattler i cili ju bashkua projektit “Të rizbulojmë malet e Shqipërisë”,  që përkrahet nga kjo ambasade, në bashkëpunim me Agjensinë Austriake për Zhvillim.

Johann Sattler, ambasador i Austrise: “Unë jam këtu për të promovuar turizmin, për të ndihmuar shqiptarët edhe më tepër në këtë sektor. 4 vitet e ardhshme janë shumë të rëndësishme për Shqipërinë, është një shans i mire për të ecë përpara. Për të bërë dëtyrat e shtëpisë, për të plotësuar kushtet e kërkuara dhe ne pastaj jemi të gezuar për ta ndihmuar Shqipërin. Austria është mbeshtetëse kryesore në rrugen e integrimit të Shqipërisë.”

Për të treguar që turizmi malor është prioritet që duhet mbështetur, Sattler u kujdes të theksonte se vetem vitin që kaloi në Shqipëri ishin 25 mijë Austriak, pikërisht për këto zona, e jo për detin.

 Johann Sattler, ambasador i Austrise: “Turizmi është një nga sektorët kryesor për zhvillimin e vendit. Nga ajo cfarë kuptoj 10% e GDP mbërrin nga sektori i turizmit, ku pjesa më e madhe e të ardhurave sigurohen nga sezoni veror kryesisht nga bregdeti. Por ka edhe një mundësi të madhe për zhvillimin e turizmit malor prandaj ne jemi këtu për të rizbuluar malet e Shqipërisë. Prandaj vendi juaj ka një shans për zhvilluar edhe më shumë turizmin malor. Pjesa më e madhe e turistëve austriak, gjatë vitit të kaluar 25 000 të tillë, kanë ardhur për malet dhe jo për detin, sepse ato duan malet dhe Shqipëria ka një potencial për të treguar.”

 

Ambasadori me të rinjtë e shkollës Austriake dhe vendorët e malësisë bëri edhe një ecje në këmbë, për të parë nga afër bukuritë që ofron Razma.

Related articles

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
3,912FollowersFollow
3,572SubscribersSubscribe
spot_img

Latest posts