Wednesday, July 17, 2024
HomeAktualitet“Puna e denjë”, ende në fazat e para.

“Puna e denjë”, ende në fazat e para.

-

Kur flasim për punën e denjë Shqipëria vlerësohet të jetë në fazat e para të zhvillimit.

Raporti i progresit i hartuar nga BE për 2015 evidenton nevojën që qeveria duhet të bëjë më shumë punë për promovimin e punësimit  dhe të drejtat e punëmarrësve.

Grupet e interesit në diskutimin e raportit theksojnë se programet e subjekteve politike e kanë të përfshirë punën e denjë por jo të gjithë komponentët e saj.

 Edison Hoxha: “Axhenda mund të konsiderohet në fillimet e saj. Raport progresi thekson se qeveria duhet të bëjë më shumë për të promovuar punësimin shëndetin në punë. “

 Qendra për marrëdhënie pune e dialog social ka nisur lobimin pranë qeverisë që brenda këtij viti të jetë e mundur firmosja e paktit global për punën e denjë.

Related articles

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
3,912FollowersFollow
3,572SubscribersSubscribe
spot_img

Latest posts