Kush është planeti misterioz që ka zbuluar NASA?

0
2354
 

Një planet misterioz mund të jetë duke qëndruar buzë sistemit tonë diellor.

Njoftimi është bërë nga vetë NASA,  e cila saktëson se ai shtrihet pranë orbitave të disa planetëve, dhe ndodhet buze sistemit tonë diellor.

Menjëherë pas njoftimit interneti dhe teoricienët konspirativ kanë shpërthyer duke thëë se bëhej fjalë për planetin famëkeq Nibiru(ose Planeti X), i cili, sipas parashikimeve nga fisi Maja se do të shkatërrojë Tokën.

Por NASA ka sqaruar se planeti i ri i është një planet tërësisht fizik dhe i shpjeguar, edhe pse nëse misterioz dhe i pasigurt, shkruan syri.net. Sipas një deklarate astronomët janë të bindur se planeti hipotetik besohet se është 10 herë më i madh se Toka dhe se ndodhet në errësirë, buzë sistemi diellor.

Edhe bota misteriozë është nuk është zbuluar në tërësi, astronomët kanë zbuluar një numër tiparesh të çuditshme të sistemit tonë diellor që shpjegohet më së miri nga prania e një planeti të nëntë, deklaron NASA.

Hulumtuesit planifikojnë të përdorin Teleskopin Subaru në Observatorin Mauna Kea në Havai për të vëzhguar Planetin e ri dhe pastaj të nxjerrin përfundimin se nga vjen planeti misterioz.

Ndërkohë, shumë njerëz po e lidhin atë me Nibiru, i cili është fajësuar për një shumëllojshmëri ngjarjesh të çuditshme në Tokë, ditë errësire ku dielli nuk do të dalë, madje edhe shkatërrimin e mundshëm i Tokës.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here