Që nga kriza financiare, sektori bankar global ka qenë e detyruar të ulë ekspozimin e saj ndaj riskut, duke aplikuar sistem kreditimi më konservativ dhe duke marrë më pak rrezik.

Nga një vështrim në vende të botës me bankat më të sigurta, bazuar në Anketën e Forumit Ekonomik Botëror, të zhvilluar kohët e fundit, evidentohen 17 shtete me sistemin bankar më të fortë.

Anketa tregoi se njerëzit në Britani të Madhe dhe SHBA nuk i besojnë sistemet e tyre bankar, pas krizës financiare të vitit 2008. Britania e Madhe u rendit e 59-a dhe SHBA në vendin e 24-t.

17 vendet me sistemin bankar më të sigurt janë renditur si më poshtë:

1 – Finlandë

2 – Kanada

3 – Zelandë e Re

4 – Australi

5 – Kili

6 – Singapor

7 – Hong Kong

8 – Norvegji

9 – Luksemburg

10 – Izrael

11 – Guatemalë

12 – Republika çeke

13 – Zvicër

14 – Panama

15 – Sllovaki

16 – Taivan

17 – Maltë

LEAVE A REPLY