JA SI HANIN PARTIZANËT DHE BALLISTËT NË LUFTË, ENVER HOXHA PREFERONTE UISKIN (FOTO)

0
1945

Lufta e dytë botërore në Shqipëri është banalizuar shpesh.

Gjatë viteve të diktaturës, forcat nacionaliste të Ballit Kombëtar apo të tjerë janë anatemuar si tradhtarë, si njerëz që jetonin në luks, që hanin mirë, etj. Por fotografitë e oficerëve britanikë të bëra gjatë luftës tregojnë një realitet tjetër.

Çeta partizane që jetojnë me mish në hell, dhe çeta të Ballit që ushqehen me supë. Një foto e njohur e Enver Hoxhës, ulur me kreun e misionit britanik Billi Meklein bashkë me Dali Ndreun dhe Xhelal Staraveckën, përmban një detaj është që nuk është vënë re.

Enver Hoxha ka përpara një shishe me uiski, që ishte dhuratë e oficerëve britanikë. Mes ndihmave që britanikët sillnin për luftën shqiptare, kishte shpesh edhe shishe me uiski të mirë anglez, që duket se Enver Hoxha e ka pasur pikë të dobët.

Enver Hoxha përshkruhej si një llupës që preferonte shumë ëmbëlsirat. Menjëherë pas lufte ai shtoi shumë në peshë dhe u sëmur nga diabeti që në moshën 40 vjeçare. Mes fotove që publikohen sot në Newsbomb.al, jepen detaje interesante nga jeta në luftë, kur edhe pse në kushte të vështira, uiski apo mishi i pjekur nuk ka munguar për partizanët.

Përshkrimi i fotove

1-Luftëtarë të Ballit Kombëtar, në vaktin e drekës duke ngrenë supë, gjatë luftës në 1943

 

11.jpg

 

2-Çetë partizane duke bërë gati drekën me mish qingji në hell

 

22_copy.jpg

3-Çetë partizane duke u bërë gati për drekë, shtator 1943

33_copy_copy.jpg

 

4-Enver Hoxha, Dali ndreu, Xhelal Staravecka dhe shefi i misionit britanik Meklein, duke pirë uiski

 

44_copy.jpg

5-Koçi Xoxe duke ngrenë drekë me një misionar rus gjatë luftës, 1944

 

55_copy.jpg

6-Ushtarakë britanikë duke ngrenë drekën

 

66_copy.jpg

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here