DAR nuk i iken Shkodres!

0
1400

Peraj: Eshte arritur marreveshja me ministrine e arsimit

Reforma e qeverisë Shqiptare për të prekur edhe drejtoritë rajonale të arsimit, duke lënë vetëm 4 të tilla në të gjithë vendin, vuri në pikëpyetje atë të Shkodres. Aludimet në media flisnin se me një lobim të ministres Lindita Nikolla, do të zhvendosej në Lezhë, qarkun prej ku ajo doli deputete. Por ndërhyrja e sindikatës së arsimit dhe deputeteve të opozitës, ka rrëzuar këtë projekt – ide, pasi ministrja Nikolla ka premtuar se DAR do të qëndrojë në Shkoder.

Gjithashtu pjesë e diskutimeve për zgjidhje është bërë edhe trajtimi i pagës së mësuesve të arsimit të ciklit të ultë të arsimit parauniversitar, apo çeshtja e rivlerësimit te diplomave tre vjeçare të mësuesve.

Në fund Peraj komenton edhe gjetjet e KLSH, mbi shkjeljet e mëdha në maturën shteterore që kanë penalizuar qindra të rinj me mesatare të lartë.

Ndryshimet në strukturën shtetërore shpesh kanë krijuar boshlleqe dhe problematika të cilat ende edhe sot nuk janë zgjidhur.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here