Aktivitet me teme “Duaje librin”

0
901

Çuni: Synojme te rikthejme nxenesit prane biblotekes

Rikthimi i te rinjve tek leximi, ne nje kohe kur teknologjia ka sfiduar rende librin, eshte sot sfida e te gjithe institucioneve arsimore e kulturore. Ne kuader te fushates kombetare te leximit, takimi i radhes ne biblioteken “Marin Barleti” me teme “Duaje librin” ishte me nxenesit e shkolles profesionale “Kole Idromeno”. Drejtori i bibliotekes Gjovalin Çuni tha se mesazhe te tilla duhet te jene te pranishme cdo dite, pasi vetem ne kete menyre nxenesit qendrojne ne kontakt te vazhdueshem me librin.

Nisur nga përvoja e vitit të kaluar ku fushata përfshiu gjithë vendin, edhe këtë vit në fushatë të ftohen për bashkëpunim bibliotekat, libraritë, shkollat, universitetet, bashkitë si dhe të gjitha institucionet kulturore në vend. Fushatë në mbarë vendin, me mbi 200 aktivitete leximi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here