“LULEBORE”, ARTISTET AKUZA NDAJ BASHKISE

0
899

Shllaku: Bashkia te mos mbaje peng artin, jane perjashtuar muzikantet e afirmuar

Edicioni i dyte i festivalit “Lulebore” ka sjelle kritika te pa kursyera drejt Bashkise Shkoder, Profesionistet e artit, nuk kane nguruar qe te hedhin akuza drejt pushtetit vendor. Kompozitori i mirenjohur, Gjon Shllaku, ndjehet i turperuar pasi festivali Lulebore, ka lene jashte vemendjes artiste te medhenj, duke u perqendruar tek individe te caktuar

Shllaku thote se ka nevoje emergjente per te thirrur ne tryeze diskutimi, artistet e afirmuar te Shkodres. Pasi Bashkia nuk mund te uzurpoje ne kete menyre artin

Ne te njejten linje qendron edhe muzikanti, njeheresh drejtues i Qendres Pjeter Gaci, Bardh Hysa. Hysa pranon se ne Shkoder ka patur pakenaqesi te medha nga kompozitor dhe muzikant te medhenj, per shkak te perjashtimit qe i jane bere. Ndersa nje tjeter percarje eshte edhe ajo mes bashkise shkoder dhe shkolles se muzikes

Pervec kesaj Festivali “lulebore”, i cili paguhet nga taksat e Shkodraneve, mbahet peng nga Bashkia Shkoder, ku pervec muzikanteve, Bashkia perzgjedh edhe mediat ne menyre selektive per transmetim.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here