Largimet nga puna tek permbaruesit, kryeson spitali i Shkodres…

0
2508

Memçaj: 80 raste ne 2016-en, kryeson spitali Shkoder

Nga fillimi i vitit 2016-te, e deri në këtë periudhë janë 80 raste të larguarish nga puna që janë paraqitur për ekzekutim pranë përmbaruesit shtetëror. Në 98% të rasteve gjykata u ka dhënë të drejtë punëmarrësve, por duke vendosur shpërblimin e tyre në bazë të pages dhe vetëm për 2 raste ka vendosur kthim në punë.

Kryeson në këtë mori largimesh spitali i Shkodres, ku vetëm për 2017-en janë 7 dosje.

Institucionet shteterore vijojne te jete te varura nga nderrimet e qeverive, duke treguar edhe njëherë tjetër politizimin e tejskajshëm të tyre. 90% e dosjeve kanë për objekt zgjidhje te konflikteve ne pune në shtet dhe pjesa e mbetur me sektorin privat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here