Kraja ne Festen e Geshtenjave

0
1100

Atmosfera e kësaj feste se shpejti ne “Arome Shkodre” te TV1 – Channel

Kraja u kushton nje feste gështenjave ! Ajo eshte kthyer ne tradicionale prej dekadash, ndaj ne njeren nga ditet e muajit nentor banoret mblidhen ne menyre te organizuar dhe festojne. Nuk mungojne as nga Ulqini e fashtrat e treves shqiptaret purtej kufirit dhe Shkodra, pjesmarresit ne kete feste, e cila shoqerohet edhe me hapjen e panairit me prodhime te krajaneve.

Deri ne vitin 1948 te shekullit te kaluar, Kraja ka komunikuar me Shkodren nepermjet Liqenit te Shkodres. Me pas dihet se si par arsye te padrejtësive historike, kufiri u bllokua deri pas viteve 1990. Gjithesesi si kranet ashtu dhe shkodranet i ruajtjen lidhjet mes tyre:

Ali Gjergj Britaj eshte njeri nder intelektualet e Krajes, i cili per me shume se 40 vite i eshte përkushtuar mesuesise, studimit te traditave te zones dhe përkushtimin per te ruajtur frymen kombetare:

Festa e gështenjave ne Kraje eshte filmuar nga grupi i xhirimit te tv1- channel, dhe gazetarja e njohur, Kozeta Bruçi, po pergatite nje emision te veçante ne “Arome Shkodre” te cilin do ta ndiqni ditet ne vijim nga ekrani i këtij televizioni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here