Peshkimi ne liqen, reagon adzm

0
1160

Macaj: Gjuetia e paligjshme dhe rrjetat, rrezik per liqenin

Pas shoqates se peshkimit, edhe administrata e zonave te mbrojtura pranon se ne Liqenin e Shkodres ka gjueti te paligjshme. Sipas inspektorit te ADZM Tonin Macaj, ky eshte nje problem, por qe organizata dhe bashkia shkoder duhet te ndermarre masa per evitimin e peshkimit si dhe perdorimin e dinamitit.

Macaj thote se vendosja e rrjetave eshte tejet e  demshme, pasi nuk lejon qarkullimin e peshkut. Ndonese disa here ministria e bujqesise ka dhene urdher per heqjen e rrjetave, serish keto te fundit vijojne te jene ne liqen, edhe gjate periudhave qe gjuetia e peshkimit nuk eshte e lejuar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here