Nga data 1 nentor, receta elektronike

0
1136

Shllaku: Defektet ne sistem jane minimizuar

Pas vizitës mjekësore pacientët nuk marrin më recetë në dorë, por në mënyrë elektronike. Mjeku e kalon atë në sistem dhe çdo farmacist, i cili punon në një subjekt që ka kontratë me Fondin e Sigurimeve e gjen në sistem. Doktor Markens Shllaku thote se tashme mjeket me perjashtim te rasteve te vecanta, nuk mund te leshojne me receta jashte ketij sistemi.

E vetma anomali ne kete risi, jane defektet ne sistem qe sipas Shllakut jane te minimizuara.

Tashme nuk ka më recetë në letër. Ka vetëm një kod me 5 shenja alfanumerike. Mjekët nënshkruajnë elektronikisht recetën, ndersa sipas bluzave te bardha, mundesia per te patur farmaci te jashteligjshme tashme eshte 0.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here