Aplikimi i vaksines se gripit, 400 te vaksinuar ne Gur te Zi…

0
995

Vetem ne qendren e Gurit te zi jane vaksinuar 400 persona

Ne Qendrat shendetesore Guri i zi, rreth  400 qytetare kane kryer vaksinen e gripit. Se pari jane vaksinuar vete personeli, e  me pas personat qe kane me shume rrisk.

Mjeku Markens Shllaku, thote se me pare eshte bere informimi i popullates, e me pas vaksinimi.

Vaksina e gripit ka nisur te aplikohet prej 1 muaj. Ndersa aktualisht me uljen e ndjeshme te temperaturave, edhe rreziku per tu prekur nga gripi eshte i larte. Prandaj bluzat e bardha apelojne drejt qytetareve qe te vaksinohen, kryesisht ata qe jane te semure kronik, si dhe mosha e trete si personat me te rriskuar ndaj virozes.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here