HIV/AIDS, NE SHKODER ZBULOHEN 3 RASTE TE REJA

0
1355

Llaoshi: Apel qe te kryejne testin per te zbuluar sa me heret semundjen

3 raste te reja jane zbuluar gjate ketij viti ne Shkoder me HIS-Aids, dhe nje tjeter ne malesi te madhe. Shifrat u bene publike nga drejtoria rajonale e shendetit, e cila tha se ne total, ne rang vendi jane 1090 te prekur.

DRSH Laloshi apelon drejt qytetareve qe te kryejne kontrolle, duke sensibilizuar per zbulimin e hershem te semundjes.

Ne shkoder rastet mbahen te fshehura tha Laloshi, me qellim qe te shmangen paragjykimet ne komunitet dhe shkolle. Ndersa mundesia per te transportuar kete virus tek te tjeret, nese nuk ka transfuzion gjaku apo marredhenje seksuale eshte 0.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here