Qarku shkoder, pa mesim 2 shkolla

0
867

Probleme edhe ne shkollat e hapura, lageshtira e ngrohja

E hena shenoi rinisjen e proçesimit mesimor ne vend, ku ne qarkun Shkoder me vendim te ministrise se arsimit u lane te mbyllura si pasoje e reshjeve dhe demtimeve te pesuara, vetem 2 shkolla ne Fierze e Iballe te rrethit Puke.

Por hapja e dyerve ne shkollat e tjera nuk do te thote se ato jane pa probleme. Perkundrazi edhe pse ne qender te Shkodres, ato kane demtime e pikojne sa here ka reshje. Ne gjimnazin “28 nentori, tjegullat e demtuara per shkak te eres, vijojne te rrezikojne kalimtaret. Shkolla 9-vjecare “Ismail Qemali”, vijon te depertoje shiun, ku nje pjese e dritareve jane te demtuara. Po ashtu shkollat ne njesine rrethina permbajne lageshtire dhe ftohte

Edhe shkolla “Ali Laçej” e ka rinisur procesin mesimor pa ngrohje. Pavarsisht ketyre problemeve ka qene vete kryebashkiakja e cila ne mbledhjen e emergjencave 3 dite me pare, propozoj qe ne Shkoder te vijoje procesi mesimor, pasi sipas saj nuk ka asnje problematike per te pezulluar mesimin. Por problemet jane edhe ne qytet, per te mos permendur zonat e thella malore, te cilat ende nuk dihet nese ne te vertete kane vijuar mesimin, apo eshte sa per raportim. Qartazi dallohet indiferenca e pushtetit vendor qe zyrat e veta i ka te ngrohta, ndersa per me te vegjlit as qe e ka problem se gjenden ne ambjente te ftohta, me lageshtire e pa kushtet me minimale.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here