Buxheti i vitit 2017/Debate ne komisionin e ekonomise

0
629

Fatura e përmbytjeve dhe dëmshpërblimet kanë shkaktuar debate në komisionin e ekonomisë dhe të financave ku po diskutohej akti normativ për buxhetin e vitit 2017.

Opozita ka kërkuar  shifra konkrete për  dëmet e përmbytjeve të ditëve të fundit  si dhe për  dëmshpërblimet e përmbytjeve të 2015.

Ahmetaj: Rreth 5 milionë euro

Sapho: Jemi 27 milionë dollarë me 5 mln, besoj se me këtë tërhiqeni nga gjithcka keni thënë që nuk janë shpërblyer të prekurit.

Ahmetaj: U kthye Shkodra në liqen dhe i ka paguar Rama 1 dëmet.

Spaho: Ato të 2015 i ke marrë me grant

Ahmetaj: Po pse çfarë janë paratë…?!

Ndërkohë që opozita kundërshtoi edhe idenë e hedhur nga kryeministri Rama për të bërë sigurimin të detyrueshëm, kundërshti të cilën shumica në komision e shoqëroi me batuta.

Spaho: Mos bëj gabimin të sjellësh ligjin për sigurimin e detyrueshëm të banesave.

Braçe: Pse do na vrasësh?

Spaho: Nuk të vras unë jo

Braçe: Po çfarë

Spaho: Do ti rëndosh qytetarët edhe me nja 100 mijë lekë taksë.

Diskutime i aktit normative risolli në vëmendje debatin për rrezikun që has Shqipëria në arbitrazh si pasojë e prishjes së kontratave.

Tabaku: Në Gjykatën e Arbitrazhit dhe e dyta në Gjykatën e të drejtave të njeriut në Strasburg.

Spaho: Duam të dimë sa serioz është paralajmërimi që mund të përballemi me një faturë 2 mld euro gjobë.

Braçe: Ketë përgjigje e kemi dhënë një 10 herë. Sa serioze është shqetësimi aq serioz është edhe parashikimi.

Në një shkresë që ish ministri i Drejtësisë Petrit Vasili i dërgonte Kryeministrit, Parlamentit dhe Avokaturës së Shtetit evidentohej se Shqipëria rrezikonte të paguante në arbitrazh 32 mld euro në rast se do të humbiste të gjitha cështjet në gjykatën e arbitrazhit.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here