“DUHEN INSTALUAR PORTA NE UREN E VJETER TE BUNES”

0
1980

Kamsi:  Te anulohen investimet qe po behen pa perfunduar studimi i zones

Shkodra nuk u përmbyt, sepse nuk pati reshje dhe se Hidrocentrali i Fierzes ishte ne kuoten me te ulet, thote Karlo Kamsi, i moshes 85 vjeç, topograf dhe specialist i ujerave per rreth 60 vjet:

Kamsi thote se duhet qe Ura e Vjeter e Bunes te behet me porta komandimi te ujerave, nese duam qe Shkodra dhe Nenshkodra te shpejtojne nga përmbytjet:

Inertet ne lumin Buna kane arritur ne 11 milione meterkub, ndaj thellimi dhe sistemimi i Bunes eshte i nevojshem nga vendi ku bashkohet me Drinin deri ne Samrisht:

Karla Kamsi thote se pellgu i Drinit, Liqenit te Shkodres dhe Bunes me nje sipërfaqe prej 200 kilometra katror, eshte e nevojshme te studiohet mire, ndaj investimet qe jane duke u bere per mbrojtjen nga përmbytjet, duhe te ndalohen:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here