Autoriteti Rrugor Shqiptar dhe Inspektorati Kombëtar i Mbrojtjes së Territorit publikojnë rezultatet e shtatë javëve të ndërhyrjes në terren në kuadër të lirimit të nyjeve dhe hapësirave në akset kryesore kombëtare nga tabelat dhe aktivitetet civile/ekonomike të vendosura në kundërshtim me Kodin Rrugor.

Gjatë 7 javëve të fundit është ndërhyrë në pastrimin e akseve si më poshtë:

Tiranë-Elbasan-Pogradec
Levan-Kakavijë
Lezhë-Shkodër-Hani i Hotit
Fier-Vlorë
Fushë Krujë-Ura Drinit-Lezhë
Elbasan-Peqin-Rrogozhinë
Rrogozhinë-Fier
Nyja e Milotit
Mbikalimi i Shkozetit-Plepa-Durrës
Mbikalimi i Dajlanit
Rrogozhinë-Plepa
Vorë – Fushë Krujë
Tiranë-Durrës
Pogradec-Korçë-Kapshticë

Në këtë fazë të ndërhyrjes në terren është kryer largimi nga shtrati i rrugës i 1419 tabelave, 124 kioskave, 39 vendgrumbullimeve të gomave, 24 vendgrumbullime materialesh inerte, 14 konstruksione metalike, 18 konstruksione druri, 8 kontenier, 7 lavazhe, 87 vazo lulesh flamuj dhe objekte të tjera të kësaj natyre. Gjithashtu është ndërhyrë në prishjen e 2 objekteve njëkatëshe dhe 1 objekti dykatësh.

Aktualisht, ARRSH dhe IKMT po ndërhyjnë në aksin Vlorë-Sarandë, Shkodër-Pukë dhe Kukës-Has. Ministria e Infrastrukturës dhe Energjisë u kujton të gjitha subjekteve se rivendosja e tabelave dhe objekteve që cënojnë sigurinë rrugore pasohet me marrjen e masave ndëshkuese në përputhje me përcaktimet ligjore.

LEAVE A REPLY