Wednesday, May 31, 2023
Home Politikë Brexit, Juncker: Progres i mjaftueshëm, bisedimet të kalojnë në fazën e dytë

Brexit, Juncker: Progres i mjaftueshëm, bisedimet të kalojnë në fazën e dytë

0
495
British Prime Minister Theresa May (L) is welcomed by European Commission Jean-Claude Juncker at European Commission in Brussels on December 8, 2017. / AFP PHOTO / EMMANUEL DUNAND

 

Komisioni Europian i rekomandoi Këshillit Evropian është bërë “përparim i mjaftueshëm” në bisedimet e Brexit për të lejuar negociatat për të kaluar në fazën 2, e cila do të mbulojë tregtinë dhe marrëdhëniet e ardhshme të Britaisë me BE.

“Progres i mjaftueshëm është bërë në bisedimet e Brexit, tha Presidenti i Komisionit Europian Jean-Claude Juncker- duke hapur rrugën për bisedime mbi marrëdhëniet e ardhshme midis Mbretërisë së Bashkuar dhe BE”

Theresa May arriti në Bruksel të premten në mëngjes pas bisedimeve njëditore për çështjen e kufirit irlandez. Kryeministrja tha se nuk do të kishte kufi të vështirë dhe Marrëveshja “e të Premtes së Mirë” do të miratohej.

Qytetarët e BE në Mbretërinë e Bashkuar “do të jenë në gjendje të vazhdojnë të jetojnë si më parë”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here