Dige për mbrojtjen e Xhamisë se Plumbit, Kumbaro: Nuk është e lehte kjo zgjidhje, por s’ka rruge tjetër

0
1240

Ministria e Kulturës beson se ka hyre ne rrugën e zgjidhjes përfundimtare projekti për mbrojtjen nga përmbytjet  te Xhamisë se Plumbit Shkodër, Monument Kulture. Ministrja, Mirela Kumbaro tha se nuk është aspak e lehte kjo zgjidhje, pasi behet fjale deri për ndërtimin e një dige:

Kumbaro thotë se jemi ne pritje te projektit, me qellim qe brenda vitit te ardhshëm te përfundojë zbatimi i tij ne terrenin konkret:

E ndërtuar 244 vite me pare nga Mehmet Pasha, Xhamia e Plumbit, është nder ato objekte qe ka tërhequr dukshëm vëmendjen e studiuesve dhe turisteve te huaj pas vitit 1990, sidomos për arkitekturën e saj te veçante.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here