Klosi: Landfilli i Bushatit jashte Përdorimit ! Ministri i Turizmit dhe Mjedisit, Blendi Klosi, ne “Forum” te tv1-channel

0
828

I ftuar ne “Forum” te tv1- channel, Ministri i Turizmit dhe Mjedisit, Blendi Klosi, ka deklaruar se pastrimi i territorit nga mbeturinat eshte nje sfide, per te cilen do forcohet edhe legjislacioni dhe ti jepet fund tolerances ne kete drejtim:

Klosi tha se shume shpejt do te kete nje rikonceptim tjeter te landfildeve, pasi situata e derisotme eshte e papranueshme ku u mungojne edhe lejet mjedisore:

Nuk ka zhvillim te turizmit pa mjedis te paster, kujtoi Klosi, dhe per kete ju referua si shembull zones turistike Ulqin – Lumi Buna – Shkoder:

Ministri i  Turizmit dhe Mjedisit, Blendi Klosi, theksoi se per mbajtjen paster te mjedisit, krahas strukturave shteterore dhe atyre te pushteti lokal, kërkohet edhe angazhimi i qytetareve dhe komunitetit te biznesit,sepse te gjithe jemi pergjegjes per ndotjet qe shkaktojme.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here