Saturday, July 20, 2024
Home Politikë Kryeprokurori, Manja njofton seancat dëgjimore me 7 kandidatët, fton dhe opozitën

Kryeprokurori, Manja njofton seancat dëgjimore me 7 kandidatët, fton dhe opozitën

0
660

Maxhoranca duke e palëkundur për të vijuar me procesin për plotësimin e vakancës së krijuar në Prokurorinë e Përgjithshme.

Nga Kryesia e Kuvendit e Kuvendit, Ulsi Manja njoftoi se Komisioni i Ligjeve do të mbajë sot në orën 15:00 seancat dëgjimore me 7 kandidatët për prokuror të përgjithshëm të përkohshëm.

Ndërkaq ai adrsoi edhe një thirrje ndaj opozitës për tu bërë pjesë e procesit.

Manja: Komisioni i Ligjeve në zbatim të detyrimeve ka thirrur sot në orën 15:00 në senacë dëgjimore kandidatët për prokuror të përgjithshëm të përkohshëm si pjesë e shqyrtimit të përmbushjes së kritereve kushtetuese dhe ligjore. I siguroj kandidatët për besueshmërinë dhe transparencën e procesit, ne si shumicë e kemi bërë të qartë se nuk ka rëndësi emri por procesi. Ftoj edhe kolegët e opozitës të bëhen pjesë e këtij procesi për ti dhënë zgjidhje dhe jo zgjedhje vakancës së krijuar në Prokurorinë e Përgjithshme sepse zbatimi i ligjit për të zgjidhur ngërçe të tilla nuk është cështje e vullnetit politik por detyrim që buron nga Kushtetuta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here