Thethi i bllokuar, banoret mbesin ne Shkoder, Polia: Kerkojme shkeputjen me bashkine Shkoder, te na marre Malesia

0
2251

Thethi vijon te jete i izoluar nga pjesa tjeter e vendit prej afro 5 ditesh, pasi arriti per me pak se 24 ore te “shijoje” lirine. Nje perfaqesi e kësaj zone, te ndodhur ne Shkoder, thone se nuk kane mundur te behen bashke me pjesen  tjeter te familjes, per shkak te bllokimit te rruges.

Ata kane nje propozim edhe per banoret e zones, qe te firmosin nje peticion ku kerkojne ndarjen e Thethit nga Bashkia Shkoder, dhe bashkimin e saj me Malesi e madhe. Argumentimin per kete kerkese, banoret e lidhin me faktin se zona e ka lidhjen me Malesine deri ne Qafe Thore sipas ndarjes territoriale, e me pas pjesa tjeter i takon bashkise Shkoder, ç’ka sjell per pasoje edhe perplasje ne raste nderhyrjesh.

As 24 ore te plota nuk u arrit te mbahej e hapur rruga e Thethit pas nderhyrjes se ARRSH, pasi debora e rene me intensitet te larte dhe orteqet e bllokuan serish nga Qafa e Thores ne drejtim te fshatit. Me shume sesa izolimi i banoreve, impaktin me negativ ajo e ka ne turizem dhe tek vizitoret e huaj, te cilet nuk arrijne te shfrytezojne resurset e kesaj perle te Alpeve Shqiptare. Alternativat kane qene te shumta, por zgjidhjet e pakta dhe per pasoje Thethi ashtu si pjesa tjeter e Dukagjinit do te vijoje te vuaje indiferencen shteterore, qofshin ato institucione lokale apo qendrore.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here