Ja sa biznese jane gjobitur gjate muajit nentor

0
660

13 biznese janë gjobitur gjatë nëntorit nga Inspektorati Shtetëror Teknik dhe Industrial prej kontrollit të kryer pranë tyre. Këto gjoba janë vënë menjëherë pasi ky inspektoriat ka konstatuar një sërë parregullsish. Vlera e tyre shkon deri në shifrat 3.5 milionë lekë.

Pas numrit të penlizimeve në verë numri i subjekteve të gjobitura ka ardhur në rënie.

Subjektet e penalizuara janë fabrika të përpunimit të qumështit, karburantë dhe restorante.

Shkaqe e penalizimit të këtyre subjekteve janë mosplotësimi i normave dhe kushteve teknike për ushtrimin e aktivitetit, mungesa e dokumentacionit, mungesa e projektit teknologjik të instalimeve të pajisjeve nën presion, mosrespektimi i rregulloreve të lidhura me to etj.

Gjatë këtij viti kontrolli fillimisht ishtë përqëndruar në pikat e karburantit dhe më vonë tek pajisjet nën presion.

Incidenti i ndodhur në Velipoj

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here