Pas disa vitesh bllokim, ministria e brendshme ka alokuar prane Bashkise Shkoder nje pjese te fondit per shpërblimet e lindjeve i cili eshte 50 mije leke te vjetra.  Per vitin 2016 ky fond ka mjaftuar vetem per aplikimet e bera deri ne muajin prill, ku ne total jane 602 perfituese.

Ne total kane marre pagesat 1104 persona përfitues te viteve te meparshem dhe te vitit 2017.

Per te qene me te shpejte ne ndarjen e ketyre shpërblimeve Bashkia Shkoder ka kërkuar qe fondi te çelet ne fillim te vitit dhe jo ne muajin dhjetor. Nga ana tjeter Zyra e finances ben me dije se ne jo pak raste jane ndeshur me mungese ne dokumentacion, cka ben qe shpërblimet e lindjeve te mos jene marre nga te gjithe përfituesit.

LEAVE A REPLY