Franca po ndryshe nga “rivalja” e saj në Europë Gjermania po gëzon një pranverë të vërtetë politike, Nën udhëheqjen e qeverisë së Macron, duket se gjërat po shkojnë mirë në këtë vend të madh, por një alarm dhe panik i madh ka përfshirë vendin kohët e fundit.

Bëhet fjalë për një eksod të vërtetë emigrantësh të jashtëligjshëm, që kanë përmbytur këtë vend. Dhe kampion për herë të parë në historinë e Francës nuk janë ata që vijnë nga rajone ku zhvillohen luftëra, apo shtete që sundohen nga diktatorë gjakatarë, por shqiptarët që jetojnë në zemër të Europës dhe presin siç u thotë përditë kryeministri i tyre, që brenda këtij viti të hapen negociatat për tu futur në BE.

Harta dhe grafika që ka nxjerrë së fundmi ministria e Brendshme e Francës, për vendet kampion që eksportojnë me mijëra njerëz të dëshpërua drejt vendit të tyre nuk ka nevojë për koment; Shqipëria; Afganistan; Haiti, Sudan, Guinea, Siria, Bregu i Fildishtë, Republika Demokratike e Kongos….

LEAVE A REPLY