Shqipëria ishte një nga destinacionet më në zhvillim për verën 2017 dhe do të jetë ndër më të kërkuarat edhe për pushimet e ardhshme.

Edhe National Geographic ka përfshirë Shqipërinë mes destinacioneve më të mira të 2018, së bashku me vende si Jordania, Tanzania, Zvicra, Kamboxhia dhe Madagaskar, shkruan në një artikull agjencia italiane e udhëtimeve “Vacanze in Albania”.

National Geographic i këshillon pushimet në Shqipëri sidomos kërkuesve të aventurave, që janë në kërkim të një pushimi aktiv, larg turizmit masiv, por e pasur me eksperienca autentike, në kontakt me natyrën dhe kulturën e vendit.Për t’u zbuluar qytetet e Beratit dhe Gjirokastrës, amfiteatrot greko-romane, plazhet dhe sidomos peizazhet e pazbuluara të vendit si majat alpine, fushat e blerta, zonat ujore dhe fauna.

Përse të zgjidhni Shqipërinë

Vendi është një koncentrat i pasurisë- Në një sipërfaqe jo më të madhe sesa ajo e Bretagne, Shqipëria posedon një mozaik të popujve dhe traditave, maleve, liqeneve dhe dy detrave, qyteteve të mëdha dhe rajoneve shumë të largëta, feve që bashkëjetojnë në harmoni dhe peizazheve të bukura mesdhetare.

LEAVE A REPLY