Ministria e arsimit dhe sporteve ka ndermarre nje nisme kombetare per trajtimin e arsimtareve ne trajtimin e eksptremizimit te dhunshem. Ne Shkoder ky trajnim startoj nga shkolla 9-vjecare “Ismail Qemali”. Drejtori i dar Shkoder Kadri Ymeri tha se masat per ekstremizimin e dhunshem nisin qe nga arsimimi

Ne Shkoder aktivitete kunder ekstremizimit te dhunshem kane nisur me heret edhe nga zyra e bashkimit europian ku u punua me shoqata dhe perfaqesues te shoqerise civile. Me pas Ministria e arsimit organizioj aktivitete te shumta ne cdo institucion arsimor.Kjo ne kuader edhe te masave nderkombetare per eleminimin e rasteve te ekstremizmit te dhunshem.

LEAVE A REPLY