Nisiur nga fakti qe Viti 2018 eshte shpallur Viti i Skenderbeut qe perkon me 550 vjetorin e vdekjes se Heroit tone Kombetar,  Drejtoria Rajonale e Trashegimise Kulturore per Veriun e Vendit me Qender ne Shkoder, do te marre edhe fondet me te shumta per aktivitete dhe restaurimet e objekteve. Helidon Sokoli, Pergjegjes i Parkut Arkeologjik Shkoder, thote se projektet jane bere gati me kohe dhe financimi i tyre as qe mund te vihet ne dyshim:

Sokoli ka vlerësuar edhe ndërhyrjen qe u krye dy muaj me pare ne Uren e Mesit, nder objektet me te vizituara nga turistet e huaj ne rajonin e Shkodres:

Drejtoria Rajonale e Trashegimise Kulturore me qender ne Shkoder mbulon edheMalesine e Madhe, Lezhen, Mirditen, Puken, Kukesin dhe Tropojen, nje zone kjo me objekte historike te shumta, por qe kerkojne ndërhyrje per restaurimin e tyre, pasi ka edhe prej atyre qe rrezikojne te zhduken.

LEAVE A REPLY