Gjiknuri takon zv.sekretarin amerikan për energjinë

0
539

Në përfundim të vizitës në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, Ministri i Infrastrukturës dhe Energjisë Damian Gjiknuri u prit në një takim nga Zv.Sekretari i Departamentit të Energjisë Dan Brouillette.
Bashkëbiseduesit vlerësuan nivelin e lartë të bashkëpunimit mes Shqipërisë dhe Shteteve të Bashkuara për sa i takon çështjeve që lidhen me politikat e sigurisë energjetike dhe korridoret e gazit.

Qeverisë shqiptare në reformimin e sektorit të energjisë, liberalizimin e tregut dhe ndërlidhjen me vendet fqinje. Në këtë kuadër, e çmueshme sipas tij ka qenë dhe ndihma e USAID për hartimin e dokumentit të Strategjisë së Energjisë.

Gjiknuri dhe Brouillette u ndalën edhe tek sektori hidrokarbur, fusha e kërkimit dhe shfrytëzimit të naftës dhe ecuria e projektit të Korridorit Jugor të Gazit pjesë e të cilit është dhe gazsjellësi TAP. Ministri Gjiknuri informoi Zv. Sekretarin amerikan për hapat në kuadër të hartimit të Masterplanit të gazit dhe më tej përspektiva për gazifikimin e vendit.

Gjiknuri theksoi se Shqipëria mirëpret investimet amerikane edhe në fushën e hidrokarbureve ndërsa ofron potenciale në këtë drejtim.

Zv.Sekretari Brouillette përgëzoi ministrin për rezultatet e arritura në kuadër të reformave në sektorin energjetik ndërsa shprehu gatishmërinë për të dhënë ekspertizë për ato çështje për të cilat qeveria shqiptare e shikon të nevojshme në sektorin e energjisë elektrike dhe fushën e hidrokarbureve.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here