Mblidhet Këshilli i Legjislacionit, PD: Arta Marku është zgjedhur pa vetting, te zgjidhet një tjetër

0
517

Ditën e sotme u bë një mbledhje e përbashkët e Komisionit të Ligjeve dhe Këshillit të Legjislacionit.

Në këtë mbledhje, Partia Demokratike ka kërkuar ndryshimin e Kushtetutës për mandatin e Arta Markut.

PD ka kërkuar zgjedhjen e një kryeprokuri tjetër. Sipas deputetit demokratik, Enekelejd Alibeaj, kryeprokurorja Arta Marku është zgjedhur pa vetting.

“Të rregullohet ligji për zgjedhjen e kryeprokurorit. Marku u zgjodh vpa vetting. Çështja është në linjë me standartet europiane. Ekspertët duhet të bëjnë një analizë të situatës,” u shpreh deputeti i PD.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here