Peleshi: Tarifat për puset i propozoi Panariti. Salianji: E bëri si ministër në qeverinë e Ramës

0
599

Gjatë fjalës së tij në Kuvend, ku u diskutua ligji për menaxhimin e burimeve ujore, ministri i Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, Niko Peleshi u shpreh se ligjin për tarifimin e puseve e ka propozuar nga paraardhësi i tij, ish ministri Edmond Panariti. Por pas fjalës së tij ka reaguar, deputeti i PD, Ervn Salianji, i cili tha se Panariti e propozoi tarifimin e puseve kur ishte në qeverinë e Ramës, ndërsa kërkoi që të mos votohet ky ligj.

Reagimi i Ervin Salianjit:

1- Tarifimin e Puseve per famijare dhe biznese e ka propozuar qeveria juaj, ju sot dhe Panariti qe permendni dje, jo si nisme personale por si minister i Ramës dje;
2- Programi IPARD ka ekzistuar që ne vitin 2011 dhe mos e shisni sikur keni shpikur rroten sot;
3- Propozimi im eshte qe te ndalojme me ligj tarifimin nga cdo autoritet shteteror te puseve, te njohim investimin e kryer nga familjaret per puset dhe t’ia u kthejme parate e investuara duke i zbritur nga fatura mujore e ujesjellesit.
Ligji pêr menaxhimin e burimeve ujore ka ne themel një shqetësim parësor. Shqetësimin e qytetarëve për tarifimin e puseve të ujit. Ne jemi duke ngritur disa shqetësime që prekin drejtpërdrejtë qytetarët , dhe shqetësimi kryesor është tarifimi që qeveria juaj sot apo edhe ish- ministri Panariti dje, si ministri i qeverisë Rama, keni propozuar që të tarifohen puset që qytetarët i kanë hapur me shpenzimet e tyre edhe sepse qeveria nuk ia u ka ofruar si shërbim.
Pa diskutim që uji duhet konsideruar si një pasuri kombëtare.Nje pasuri që duhet parë më shumë sesa e qeverisë ,si pronë e qytetarëve, dhe ne të gjithë të majtë dhe të djathtë ,qeveri e PD-së apo qeveri e Rilindjes, duhet te njohim dështimin e shtetit per ti ofruar sherbimin qyetarëve.
Deshtim i plotë qoftë për ujë të pijshëm apo për kanalizime për ujitjen, për vaditjen apo cdo nevojë që kanë fermerët apo dhe shërbimin që shteti edhe qeveria duhet që tu ofrojë bizneseve të cilat kanë të nevojshëm ujin përbizneset e tyre.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here